Saša Savić, diplomirani profesor fizičkog vaspitanja

Saša Savić, diplomirani profesor fizičkog vaspitanja

Biografija

Diplomirao je 2001. godine na Fakultetu za fizičku kulturu u Novom Sadu. Sportom se bavi od detinjstva, višestruki je prvak države, osvajač mnogobrojnih međunarodnih medalja. Poseduje višegodišnje iskustvo u radu sa decom i vrhunskim sportistima. Od 2018. godine angažovan je u radu nacionalnog tima Srbije u karateu na mestu selektora za kadete, juniore i muške seniore.

Značaj sporta u dečijem razvoju

Prioritet svake porodice treba da predstavlja zdravlje i pravilan razvoj njenih najmlađih članova. Svedoci smo da se u vreme tehnološkog razvoja mladi sve više povlače u sebe i otuđuju od okruženja. S druge strane, urbanizacijom društva i čestom upotrebom motornih vozila umanjuje se njihova mišićna aktivnost. Posledice ovakvog načina života su sve prisutnije – sve je veći broj dece koja imaju probleme sa deformitetima kičmenog stuba i stopala, ili gojaznošću. Upravo sport i sportske aktivnosti nude mogućnost prevencije ovakvih pojava.

Vođeni željom da predupredimo ovakve pojave, u našem dnevnom boravku organizujemo vežbanje sa ciljem prevencije deformiteta. Uz igru i smeh korektivna gimnastika postaje zabavna i prijatna aktivnost. U cilju razvoja socijalizacije, timskog duha i motorike nudimo Vašim mališanima i mogućnost da uživaju u sportskim danima provedenim u prirodi. Jačanje samopouzdanja, izgradnja radnih navika i osećaja pripadnosti kolektivu, samo su neki od benefita koje sport nudi najmlađima.